ouo.today Virüsü (Malware) nasıl temizlenir?

Ouo.today Reklam Virüsü
Ouo.today adlı siteden gönderilen reklam bildirimleri görmeye başladıysanız, bu küçük malware dediğimiz virüsle tanışmışsınız demektir. Yazımıza devam ederek, bu virüsten çok rahatlıkla kurtulabilirsiniz. 
Ouo.today Virüsü

OUO Today virüsü nedir?

İnternette bazı link kısaltma servisleri var. Bu link kısaltma servisleri genel de size reklam gösterir ve bildirim gönderme izni ister. Siz bu izni verdiğiniz de artık her zaman reklam göreceğinizi bilmiyorsunuz. Amacınız sadece kısaltılmış linki görmek. Bildirimlerinize reklam gönderen ww8.ouo.today sitesi, reklamlara tıkladığınız anda yeni bir bildirim kaynağı daha ekler. Tarayıcınıza eklenen bu bildirim kaynakları sürekli reklam göndererek şarj azalması, telefon yavaşlaması gibi sorunlara neden olur. Bunu temizlemek için farklı yöntemler var. Gelin bu kolay yöntemleri uygulayarak bu virüsten kurtulalım.

Reklam Bildirimleri nasıl temizlenir?
Anlatacağımız yöntemlerle, sadece ww8.ouo.today için değil, diğer tüm reklam gönderen malware, yani kötü amaçlı yazılımları temizleyebilirsiniz.

Android Cihaz için Temizleme Yöntemi

Biz Chrome için göstereceğiz, siz hangi tarayıcı reklam atıyorsa ona göre uygulayın.

Chrome'u açalım ve ardından Menü'ye basalım.

ouo.today virüsü nasıl temizlenir?

Ardından Ayarlar bölümüne girelim.
ouo.today kaldırma

Açılan Menü'de Site Ayarları bölümüne girelim.

ouo.today chrome

Daha sonra Bildirimler kısmına girelim.
ouo.today Bildirimleri
Gördüğünüz gibi bize reklam atan siteyi görüyoruz, site ismine dokunalım.
Ouo.today Bildirimleri Kapatma
Ardından Temizle ve Sıfırla butonuna basalım.
Ouo.today Bildirimleri Temizleme
Açılan pencere uyarısına onay verelim.
Ouo.today Tarayıcıdan Kaldırma

Böylelikle Android cihazımız da bu virüsten kurtulduk. Bunu tekrar yaşamamak için reklam sitelerinde asla bildirim izni vermeyin.

Bilgisayarlar için Temizleme Yöntemi

Bilgisayarınız da tarayıcıyı kaldırıp tekrar yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz veya bildirimler bölümünden, bildirimi gönderen siteyi kaldırarak da sorunu çözebilirsiniz. Ancak bilgisayarlar için durum daha zor hal alabiliyor. Bazı reklam virüsleri Tarayıcı aracılığı ile direkt bilgisayara bulaşarak reklam atabiliyor. Bunun için buradan ADW Cleaner veya Malwarebytes gibi güçlü bir yazılımı indirirek sisteminize tarama yaptırabilirsiniz. Tarama bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlatın sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Yine de reklam bildirimi sorunundan çözüme ulaşamayan olursa, yorumlar da yardım isteyebilir. Droid Abi yardım etmek için var.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !