SEO Uyumlu Makale nasıl yazılır?

SEO Uyumlu Makale yazmak için belirli kriterleri öğrenerek, sayfanız da Arama Motoru Optimizasyonu yapmanız gerekiyor. Sıfırdan başlayanlar için hazırladığımız bu rehber sayesinde Google'da ilk sayfalara çıkabileceksiniz.

SEO Uyumlu Makale nedir?

Kısa ve öz anlatacak olursak, makalenizi veya sayfanızı arama motorları için optimize etmeniz diyebiliriz. Bunun için pek çok kriter var ancak bu yazımız da mantığını kavrayacaksınız. Ancak şunu unutmayın her zaman ilk gol sizden olmalı. Açıkçası aranma hacmi olan kelimeleri yazmalısınız. Her SEO Uyumlu Makale ilk sayfalarda çıkabilir kuralı yoktur. Kopya bir içeriğe veya yazım hataları ile dolu bir makaleye ne kadar SEO çalışması yaparsanız yapın, etkili olmayacaktır. Ama dolu bir içeriğe de mutlaka optimizasyon yapmalısınız. Böylelikle Featured Snippet olarak adlandırılan, Öne Çıkan Snippet'de bile yer alabilirsiniz. 

SEO Uyumlu Makale nasıl yazılır?

Bunun için öncelikle kendinize bir anahtar kelime seçmeniz gerekiyor. Örnek olarak bu konu da ben "Seo Uyumlu Makale" anahtar kelimesine ağırlık verdim. Eğer siz arama motoruna bu sorguyu yazdığınız da ben çıkmak istiyorsam, buna göre hareket etmeliyim. Şimdi bölüm bölüm verelim.

Başlık 

Makalenizin başlık bölümü, en fazla 60 karakter içermelidir. Başlığınız için, odak anahtar kelime kullanılmalıdır ve mümkünse anahtar kelime ile başlamalıdır. Başlık için az 3 kelime kullanmaya gayret gösterin. 

Meta Description (Açıklama)

Açıklama bölümü anahtar kelime ile başlamalıdır ve maksimum 155 karakter olmalıdır. 

Makale içi Görsel

Makale içinde kullandığınız görsellerin alt etiketi anahtar kelime içermelidir. Bu Alternatif Metin olarak da adlandırılır. 

Makale içi Link

Mümkünse makaleniz de Google'dan bahsederken, buna google.com adresine bağlantı vererek sağlarsanız daha yararlı olacaktır. Makaleniz de bir de iç link vererek SEO açısından zenginleştirebilirsiniz. Çoğu site iç link vermek için "Bu yazımız da anlattığımız..." şeklinde yönlendirmeler kullanır.

Makale içi Başlık

Makale içinde H2, H3 olarak adlandırdığımız başlıkları kullanırsak, bu başlıklarında anahtar kelimemizi içermesi gerekir. SEO açısından bir sayfa da H1 başlığını en fazla 1 kere kullanmanız gerekir, o da Tarayıcı da görünen, SEO Uyumlu Makale - Droid Abi başlığıdır.

Makale İçeriği

İçeriğinizin Google tarafından faydalı bulunabilmesi için en az 300 karakter kullanılmalıdır. Daha az kullanım, kalitesiz içeriktir. Aklınıza takılan uygulama indirme sitelerinde açıklama olmaması olabilir. Ancak unutmayın, Google her sitenin ana temasını bilir ve buna göre kriter sağlar. Siz bir blog sayfası iseniz, makale kriterlerine göre değerlendireleceksiniz.
URL Adresi
URL olarak tanımladığımız site adresiniz de makalenizin anahtar kelimesini içermelidir. Canlı örneği için bu yazımızın URL adresine bakabilirsin.

SEO Uyumlu Makale Örneği

Örnek olarak bu yazımızı göz önünde bulundurun. Anahtar kelimemizi belirledik, üstüne yoğunlaştık. Başlıklarımız da, url'de, görsellerin alt etiketinde kullandık. Açıklamamız da mevcut. Google Botlarına bu yazının konusunu anlayabilmeleri için ekstra benzer anahtar kelimeler kullandık ve bunları kalın, italik, altı çizili şekilde belirttik.


SEO Uyumlu Makale Satın Alma

İçerik üreticileri tarafından oluşturulan ilanlar ile SEO Dostu makaleler satın alabilirsiniz. Sitenizin kodlama da SEO Dostu olabilmesi için, hazır sistem (Wordpress, Blogger) kullanıyorsanız SEO Temalarını kullanabilirsiniz. Siteniz bir blog sayfası değilse bir SEO Uzmanı ile görüşüp teklif alabilirsiniz. Ya da içeriğinizin yararlı olduğuna güveniyorsanız, kendi haline bırakmalısınız. Google için bunlar sadece temel kriterlerden bazılarını oluşturuyor. Eğer bir kullanıcı Google Araması sonucu sitenize gelip, 3 Dakikadan az bir süre sonra siteden çıktıysa Google sayfanızın yararlı olmadığına karar verebiliyor. Kısaca bu kriterleri uyguladınız ve içeriğiniz ziyaretçiler tarafından yararlı bulunuyorsa, SEO Uyumlu Makale yazmayı başarmışsınız demektir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !