Windows 8/8.1 Ekran Parlaklığı sorunu nasıl çözülür?

 

windows 8 ekran parlaklığı sorunu nasıl çözülür?
Windows 8 ve Windows 8.1'de ekran parlaklığı ayarlarında meydana gelen hata ile ekran parlaklığını maalesef değiştiremiyorsunuz. Zaman zaman ortaya çıkan ekran parlaklığı değişmeme sorunu ne yazık ki çok can sıkıcı olabiliyor. Bu hata ekran parlaklığını açmak veya kısmak istediğiniz bir anda karşınıza çıkabilir. Genellikle bilgisayarınız da bulunan kayıt defterinde ki verilerin zararlı yazılımlar ile değiştirilmesi veya silinmesi sonucu bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Bu hatanın çözümünü aşağıda sizlerle paylaşacağız. 


Windows 8/8.1 Ekran parlaklığı sorunu nasıl çözülür?

  • Başlat simgesine sağ tıklayın ve Çalıştır seçeneğini açın.
  • Ardından açılan Çalıştır penceresine regedit yazın ve Tamam'a basın.
  • Şimdi sol tarafta gördüğünüz gezinti bölmesinden verdiğimiz yolu izleyin. HKEY_LOCAL_MACHINE/SYTEM/ControlSet001/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} (Son verdiğimiz dizini bulmakta güçlük çekiyorsanız CLASS dizininde CTRL+F tuşlarına basarak arama seçeneğini kullanabilirsiniz.)
  • {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} dizinine girdikten sonra karşınıza çıkan 0000 adında ki klasöre girin.
  • Bu aşama da sağ tarafta açılan dosyalar arasında Display2_Brightness varsa tıklayarak Değer seçeneğini 1 yapıp kaydedin ve yeniden başlatın. Eğer Display2_Brightness dosyasını göremiyorsanız hemen Sağ Tık atarak Yeni seçeneğine girin.
  • DWORD (32 bit) değerini seçerek Ad kısmına Display2_Brightness yazıyoruz ve Değer Verisi kısmına da 1 yazarak kaydediyoruz.
  • İşlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

İşlemler sırasında takıldığın nokta olursa yorumlar da bize yazabilir veya bize bir mesaj ışınlayabilirsin.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !