Sahte Windows 11 internete sızdırıldı!

 

Microsoft her ne kadar açıklamalar yapsa da, internette dolaşan Windows 11 adında ki ISO dosyası kullanıcıları yanıltıyor. Bazı Türk teknoloji şirketlerinin yaptığı videolar internette sahte Windows 11 haberlerinin viral olmasına sebep oldu.


Windows 11 çıktı mı?

Resmi olarak herhangi bir duyurusu olmayan Windows 11 sürümü henüz çıkmadı. İnternette dolaşan sürüm ise sadece Windows 10 üzerinde yapılmış değişikliklerle sızdırılan bir işletim sistemi. Kullanıcılar tarafından viral hale gelen bu işletim sistemi sadece üzerinde oynamalar yapılmış bir Windows 10. İnternette 21996.1.210529-1541.co_release_CLIENT_CONSUMER_x64FRE_en-us.iso adında dağıtılan, Windows 11 olduğu iddia edilen sürüm için Microsoft telif ihlali için Google'a başvuru da bulundu. Söz konusu dosyayı yayınlayan siteler bu ihlal doğrultusunda ilgili dosyayı kaldırmak zorundalar. Eğer kaldırmazlar ise yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaklar. Microsoft'un telif açıklaması ise sızdırılma olayı ile alakası olmayan bir durum. Firma sadece kopya ve yanlış tanıtım olarak gördüğü ve marka kötüleme nedeni ile telif ihbarında bulunuyor.

Windows 11 ne zaman çıkacak?

Yeni Windows sürümünün 24 Haziran 2021 tarihinde duyurulması bekleniyor. Microsoft tabii ki yeni bir işletim sistemi çalışmalarında bulunuyor ancak bu işletim sisteminin şu an için ismi bile belli olmuş değil. Windows 10 hala stabil hale gelmemiş bir işletim sistemi ve sık güncelleme almaya devam ediyor. Size tavsiyemiz resmi olmayan kaynaklardan bu haberlere itibar etmemeniz ve belirtilen ISO dosyalarını bilgisayarınıza kurmamanız olacaktır.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri (Tahmini)

  • 1.4 GHz single-core (32-bit) veya 1.4 GHz single-core (64-bit)
  • 2GB RAM
  • 15GB boş depolama alanı
  • 1024x768 Minimum Sistem Çözünürlüğü

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !