Bilgisayarı televizyona bağlama işlemi nasıl yapılır?

 

bilgisayarı televizyona bağlama
Bilgisayarı televizyona bağlamak için bir çok neden var. Bazen bir film açarız ve bu zevki daha büyük bir ekrana taşımak isteriz. Bazen de daha detay gerektiren işlerimizi daha büyük ekranda kolaylıkla halledebiliriz. Bu konumuz da bilgisayar ekranını televizyona aktarma işlemini detaylı olarak göstereceğiz.


Bilgisayar ekranı TV'ye nasıl aktarılır?

HDMI ile bilgisayarı televizyona bağlama

Bu işlemler için öncelikle televizyonumuzun görüntü aktarmak için ihtiyaç duyacağı HDMI girişinin olması gerekiyor. Televizyonunuzun arkasına bakarak bu girişin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 
Bilgisayar ve TV için HDMI kablosu

Bir de tabi sol tarafta gördüğünüz görüntü ve ses aktarım ihtiyacımız için HDMI Kablosuna ihtiyaç duyacağız. Bunu da temin ettiğimize göre artık bilgisayarı televizyona bağlamak için işlemlerimize geçebiliriz.

Masaüstü bilgisayarlar TV'ye nasıl bağlanır?

Masaüstü bilgisayarı televizyona bağlama

Fotoğrafta gördüğünüz siyah kalın kablo olan HDMI kablosunu bilgisayarımızın ekran kartı slotuna takıyoruz. Kablonun diğer ucunu da TV arkasında bulunan HDMI girişine bağlıyoruz. Sizin bilgisayarınız da HDMI yerine eski tip VGA girişi olabilir. Bu durumda VGA'yı HDMI'a çeviren dönüştürücü kullanmanız gerekiyor.
VGA ile bilgisayarı televizyona bağlama
Sol tarafta gördüğünüz dönüştürücü ile bilgisayar çıkışını VGA'dan HDMI çıkışına çevirebilirsiniz. Bu dönüştürücüleri bilgisayar yedek parçası satan yerlerden temin edebilirsiniz. Satın alırken dönüştürücünün ses aktarımı da yapması gerektiğini belirtin. Ses aktarımı olmazsa TV'den görüntü alırsınız ancak bilgisayarın seslerini alamazsınız. Bağlantı gerçekleştikten sonra makalenin sonunda bulunan başlıkta TV'yi ayarlayarak görüntü aktarımını tamamlayabilirsiniz.

Dizüstü Bilgisayarlar TV'ye nasıl bağlanır?

dizüstü bilgisayarı televizyona bağlama
Laptop olarak adlandırılan dizüstü bilgisayar içinde görüntü aktarma işlemleri değişmiyor. Çoğu bilgisayar da var olan HDMI girişine kablomuzun bir ucunu takın, diğer ucunuda TV'de bulunan girişe takın. Görüntü aktarma işlemini temel olarak sağlamış olacaksınız. Şimdi gelelim TV ayarlarını nasıl yapılacağı hakkında ki konu başlığına...

Bilgisayarı televizyona bağladıktan sonra yapılacak ayarlar nedir?

Bilgisayarı televizyona tanıtma

Bilgisayarı televizyona bağlama işlemlerini gerçekleştirdik. Bazı televizyonlar girişi otomatik olarak algılayarak görüntüyü direkt verebilir. Bazı televizyonlar da ise kumanda üzerinde AV, INPUT veya SOURCE tuşuna basarak HDMI seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Tv'de birden fazla hdmi girişi varsa HDMI1, HDMI2, HDMI3, şeklinde gösterilir. Bunlara sırası ile kumandadan geçiş yaparak görüntü aktarımını sağlayabilirsiniz.

Televizyon da HDMI girişi yoksa görüntü aktarımı nasıl yapılır?

RCA ile bilgisayarı televizyona bağlama
TV'de HDMI soketi bulunmuyorsa fotoğrafta ki gibi RCA soketi ile de görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Bilgisayar da görüntü çıkışınız HDMI ise, HDMI'ı RCA'ya dönüştüren adaptör satın alabilirsiniz. Bilgisayar da sadece VGA çıkışı bulunuyorsa, VGA'yı RCA'ya dönüştüren adaptör satın alarak görüntü aktarabilirsiniz ancak ses aktarımı yapamazsınız. Hem televizyon hem bilgisayar VGA çıkışına sahipse ses aktarımı olmadan VGA kablosu ile bağlantı yapabilirsiniz. Ses aktarılmadan sadece görüntüyü bu şekilde aktarabilirsiniz. Sesi harici şekilde aktarmak için herhangi bir sistemini bilgisayarın kulaklık/hoparlör girişine bağlayarak sorunu çözebilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !