iOS 14 Arka Planda Video Oynatma

iOS 14 özelliği ile kullanıma sunulan arka planda video oynatma yani Picture in Picture özelliği kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bu özellik sayesinde artık tarayıcınız da açtığınız videoları arka plan da oynatabiliyorsunuz. Detayları gelin birlikte görelim.

iOS 14

iOS 14 Picture in Picture özelliği nedir?

Türkçe olarak Resim içinde Resim anlamına gelen özellik Android kullanıcıları için yeni bir şey olmasa da, iPhone kullanıcıları için devrim niteliğinde. Artık iPhone kullanıcıları iOS 14 ile beraber izledikleri videoları arka plan da oynatma seçeneğini kullanabilecek. YouTube, Premium abonelerine bu özelliği sunduğu için, özelliği desteklemiyor. Tarayıcı ile YouTube adresine giderek bu özelliği kısmi olarak kullanabiliyordunuz. Ancak yeni güncelleme ile YouTube, web sitesinden de bu özelliği kısıtlamış durumda. Artık YouTube, arka planda oynatma özelliğini iOS 14 için desteklemiyor. Bu özellik için Premium abone olarak yararlanabilirsiniz.


Önerilen;


Picture in Picture özelliği nasıl aktif edilir?

iOS 14 Arka planda video oynatma

Eğer, iOS 14 Güncellemesi aldıysanız hiç bir ayar yapmanıza gerek yok. Yukarıda bulunan fotoğrafta gördüğünüz gibi destekleyen uygulama ve web sitelerinde Picture in Picture simgesi çıkıyor. Bu 3 kontrolden ortada bulunan simgeye bastığınız zaman video alt tarafa kaydırılıyor. Video penceresini istediğiniz yöne hareket ettirebiliyorsunuz. Bir yandan video izlerken, diğer yandan diğer işlerinizi halledebiliyorsunuz. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !