Telefon neden ısınır? Telefon ısındığında ne yapılmalı?

Merhaba Droid'ler. Bugünkü konumuz kullandığımız telefon neden ısınır? Telefon ısındığında yapılması gerekenler olacak. Yazının sonunda bu soruya yanıt bulmuş olacak ve ısınmaması için yapmanız gerekenleri öğrenmiş olacaksınız.


Telefon neden ısınır?


Günümüz de kullandığımız telefonlar bildiğiniz gibi neredeyse bir bilgisayarın portatif haline dönüştüler. Yüksek hafıza, yüksek ekran boyutu, süper hızlı işlemciler ve daha fazlası. Batarya kapasiteleri yükseldi çünkü artık bu akıllı telefonların daha fazla enerjiye ihtiyacı var. Yazıya başlarken bilgisayarların portatif haline dönüştü dedik, ancak bilgisayarda ki gibi soğutucular ve fanları yok. O yüzden ısınmaları gayet doğal, tabii ki doğru kullanım yapıyorsanız. Arızalar da ve yanlış kullanımlar da telefonunuz normal sıcaklıkların üstüne çıkabilir. Telefon neden ısınır? Gelin birlikte telefonun ısınma nedenleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Telefonun ısınma nedenleri nedir?

Telefon neden ısınır? dedik, şimdi telefonların ısınmasına sebep olan hususlar ve çözümleri ile devam edelim. 

Telefonun ısınma sebepleri nedir?

Arka Plan'da Kapatılmayan Uygulamalar

Evet, çok basit bir durum. Telefonunuz da bir uygulama açtınız ve bunu telefonunuz da bulunan Home tuşu ile kapattığınızı zannettiniz. Kapanmıyor! Girdiğiniz bir uygulamadan çıkarken mutlaka Geri tuşunu veya navigasyon tuşlarında yer alan Geri ikonuna basarak çıkmalısınız. Aksi halde arka planda açık bıraktığınız her uygulama şarj tüketimini arttıracak ve cihazınızın normalden daha çok ısınmasına sebep olacaktır.


Yan Sanayii Adaptör Kullanımı

Orijinal şarj cihazlarınız, telefonunuza uygun olarak üretilmiştir ve telefonunuza uygun olan voltaj değerini sağlar. Yan sanayii şarj cihazları ise telefonunuzu sağlıksız şarj etmenizden başka bir işe yaramazlar. Ucuz diye aldığınız bu adaptörlerin, telefonlarınızın bataryalarına her şarj etme de daha çok hasar verdiğini unutmayın. Ayrıca belirsiz voltaj aralıkları da cihazınızın bataryasının ısınmasına, hatta patlamasına bile sebep olabilir. Yan sanayii adaptörlerin içinde yer alan trafo sarımları kalitesiz olduğundan, kısa sürede size yeni bir adaptör de aldıracaktır. Tabii cihazınız hala sağlam ise...

Telefon ısınmaması için ne yapılmalı?

Telefonunuzun Kaldırmadığı Bir Oyunu Oynatmaya Çalışmak

Bir oyun cihazınız da çok ve sık takılmalar yapıyorsa telefonunuzun işlemcisinin aşırı zorlanmasına da sebep olacaktır. Bu aşırı zorlanma ise cihazın aşırı ısınmasına ve işlemci ömrünün kısalmasına sebep olabilir. Bu yüzden cihazınızın kaldırmadığı bir oyunu, ayarı var ise Düşük Grafik Ayarları'nı kullanarak oynamanız da fayda var 

Telefon ısındığında yapılması gerekenler

Hızlı Şarj Desteklemeyen Telefona Hızlı Şarj

Piyasa da satılan, hızlı şarj özellikli adaptörler var. Orjinalleri belli ancak yan sanayii hızlı şarj adaptörleri her telefona uyumlu olduğunu iddia ediyor. Eğer cihazınız da hızlı şarj desteği var ise zaten kutusundan çıkan orjinal şarj aletinin üzerinde veya telefon özelliklerinde belirtiliyor. Telefonun ısınmasını önlemek ve sağlığınızı tehlikeye atmamak için telefonunuzla uyumlu orjinal şarj aleti kullanmaya özen gösterin. Eğer desteği olmayan telefonları bu şarjlar ile hızlı şarj etmeye çalışırsanız hem telefonun aşırı ısınmasına, hem daha az süre dayanan bir batarya elde etmenize sebep olur.

Telefonu Şarjda Kullanmanın Zararları

Cihazı Şarj Halinde Kullanmak

Bu çözümü ben de kullanmıyorum. Çoğu kişinin de 1 saat telefonun şarj olmasını bekleyemediğini biliyorum. Yine de neden olduğu şey bir ısınma, sebebi ise bataryanız bir taraftan akım çekerken bir taraftan telefona akım veriyor olması. Tabii diğer çözümleri uygulayarak bunu göz ardı edebilirsiniz. Pek rahatsız eden bir ısınma olmayacaktır.

360 Kılıf Kullanımının Zararları

360 Derece Kılıf Kullanımı

Yüksek fiyatlar ödeyerek aldığınız telefonları kılıflarla korumanız normal. Ancak bunu yaparken cihazın ön ve arkasını tamamen kaplayan kılıfları tercih etmek yanlış. Cihazınız, bulunduğunuz mekandan aldığı düşük ısı ile kendi ısısını normalde dengeleyebilir. Klimalı bir ortam da cihazınızın kasası aldığı soğuk havayı içeri iletebilir. Ancak bu kılıflar buna engel olarak, telefonunuzun ateşler içinde kalmasına sebep olur. Telefonunuzun soğuması için yapmanız gereken, eğer kılıfı aldıysanız iş işten geçti düşüncesine kapılmayın. En azından oyun oynama gibi aktiviteleriniz de kılıfınızı çıkararak oynayabilirsiniz.

Telefonun aşırı ısınma nedenleri nedir?

Eğer telefonunuz aşırı ısınma sergiliyorsa, kasaya dokunduğunuz an yanma hissediyorsanız bu donanımsal bir probleme işaret eder. 

Telefonda Kısa Devre Sorunu

Kısa Devre

Cihazınız da bir kısa devre var ise cihazınızın ateşler içinde kalmasına sebep olabilir. Bu durumlar da cihazı hemen yetkili bir servise götürmek, cebinizden daha fazla para çıkmasını ve sağlığınızı tehlikeye atmanızı engelleyecektir. Kısa devre ile aşırı ısınmalar genel de birden ortaya çıkan problemlerdir. Bir gün elinize aldığınız telefonunuz, her zaman ki ısıdan aşırı bir ısı vermeye başladı ise muhtemel bir kısa devre sorunu vardır.  Çoğu cihaz bu gibi durumlar da kendini kapatır, ancak kapanmıyor ise işi riske atmayın.

Yan Sanayii Bataryanın Zararları

Yan Sanayii Batarya Kullanımı

Cihazınız için bir servise gittiniz ve batarya değişimi sağladınız. Bunu yaptırırken orjinal batarya olmasını kesinlikle dile getirin. Yan sanayii bataryalar hem cihazınıza uygun akımı vermez, hem de cihazınızın aşırı ısınmasına sebep olabilir. Bu bataryalar ile günü kurtaran şarjınız, artık daha çabuk bitmeye başlayabilir. Bu bataryalar da şişme görüleceğinden kasa kırılabilir ve son risk olarak patlamaya yol açabilir.

Telefonda Sıvı Teması Çözümü

Sıvı Teması

1.Madde de belirttiğimiz kısa devre sorununa yol açarak, aşırı ısınmaya yol açabilir. Öncelikle silebildiğiniz sıvı teması olan yerleri silin. Cihazınızı kapalı bir konuma getirerek veya batarya çıkartılabilir ise çıkartarak pirinç dolu bir kavanozun içinde bekletin. Bu yöntem cihazınızın içinde kalan nemin kurutulmasını sağlar. Cihazın aldığı sıvı miktarına göre değişiklik gösteren bir süre var ancak garanti olsun diyorsanız 12 saat boyunca bekletebilirsiniz.

Artık "Telefon neden ısınır?" sorusunu öğrendiniz ve uygulamanız gereken yöntemleri biliyorsunuz. Bu saye de artık daha ileri seviye bir telefon kullanıcısı olmanın adımını attınız. Bizim de amacımız her zaman ki gibi bu, yine de aklına takılan bir sorun olursa yorumlar da görüşebiliriz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !