Android Cihazlarda Rehber Yedekleme nasıl yapılır?

Android telefon kullanıcısının başına gelmesini istemediği en kötü olaylardan biri, rehberi kaybetme durumudur. Biz de bu yazımız da rehberinizi yedeklemenin en basit ve kısa yolunu sizlere anlatacağız.

Android Cihazlarda Rehber Yedekleme nasıl yapılır?


Öncelikle bunu yapmanın 2 yöntemi var, birisi bulut tabanlı yöntem olarak Google Hesabınız ile yapılırken, diğeri bir dosya olarak yedekleyerek harici bir depolama alanınızda (hafıza kartı, usb, vb.) saklıyorsunuz.
Rehberi vcf Olarak Yedekleme

Rehberi (.vcf) Dosya Olarak Yedekleme

  • Bunu yapmak için ilk olarak Rehber uygulamanızı açın. 
  • Ardından Rehber uygulamanızın Menü simgesine basarak Ayarlar seçeneğine gidin.
  • Karşınız da İçe/Dışa Aktar seçeneği göreceksiniz.
  • Buradan Dışa Aktar seçeneğini seçerek, rehberinizi bir hafıza kartına veya bir depolama birimine oluşturduğumuz Rehber.vcf dosyasını aktarabilirsiniz.
Google Kişileri Yedekleme

Rehberi Google Hesabına Yedekleme

Telefonunuzun Google Hesabını kullanarak da rehberinizi kolaylıkla yedekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için sadece telefonumuzun Senkronizasyon ayarını aktif etmemiz gerekiyor.

  • Cihazımızın Ayarlar bölümüne girelim.
  • Ardından Kullanıcılar ve Hesaplar bölümüne girelim.
  • Burada Google Hesabınızı göreceksiniz, üstüne dokunalım.
  • Karşımıza gelen seçenekler arasında, "Senkronize et: Kişiler" seçeneğini aktif hale getirelim. 
Bu işlemin ardından bütün Rehberiniz otomatik olarak Google Hesabınıza yedeklenir. Bu yüzden Google Hesabınızın şifresini unutmamaya ve kurtarma telefon numarası gibi unuttuğunuz da kullanabileceğiniz yöntemlerin eklenmiş olmasına özen gösterin. Aynı Google Hesabı ile yeni bir Android telefonda oturum açtığınızda da Rehberiniz tamamen telefonunuza yüklenmiş olacaktır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !