Google Lens ile Fotoğraf Araması nasıl yapılır?

Google Lens ile internette fotoğraf araması yaparak, bir çok yalanı ortaya çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin beraber bu güzel özelliği inceleyelim.


Google Lens ile Görsel Arama nasıl yapılır?


Google Fotoğraf Araması, fotoğraf üzerine bir çok özellik barındırıyor. Kameranızı bir ingilizce metine tutarak, çeviri yapabilirsiniz. Adını bilmediğiniz bir ürünü Google Lens uygulamasına göstererek adını öğrenebilirsiniz. Bir bitkinin ismini öğrenebilir, yada bir metni kamera aracılığı ile telefonunuza kopyalayabilirsiniz. Ayrıyetten yazmanıza gerek kalmadan, direkt olarak. Bunların hepsi çok güzel özellikler, ama biz kullanıcılar tarafından en çok merak edileni göstereceğiz. Bu da, fotoğrafı internette aratarak aynısını bulmak. Bunu göstermek için, bize hastahanede olduğunu söyleyen bir arkadaşı örnek verelim. Bu arkadaş bize aşağıda ki fotoğrafı atmış olsun.
Bakalım bu arkadaş bu fotoğrafı kendi mi çekti yoksa internetten mi aldı? Beraber adım adım öğrenelim.

İlk olarak, Google Lens uygulamasını telefonumuza indirelim ve açalım.
Şimdi kameramız açıldı, ama biz daha önce çekilmiş bir fotoğrafı seçeceğiz. Yukarıda bulunan Fotoğraf simgesine basarak Galerimize ulaşıyoruz.
Şimdi bu fotoğrafı aratmak için dokunarak seçelim.
Bingo! Bu arkadaş bize fotoğrafı internetten indirerek atmış. Siz de Google Lens uygulamasını kullanarak, internette fotoğrafın aynısını bulabilirsiniz. Ya da eliniz de çok güzel bir duvar kağıdı var ama reklam barındırıyor. Bunu da aratarak, eğer reklamsız versiyonu biri tarafında yüklendi ise anında bulabilirsiniz. Ben genel de kalitesiz bulduğum fotoğrafların yüksek çözünürlüklü olanlarını bulmak için kullanıyorum. Siz de Google Lens ile dilediğiniz kolaylıktan faydalanabilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !