SCISHION V88 4K TV Box Özellikleri ve İncelemesi

SCISHION V88 4K model TV Box ürününü bu yazımızda detaylı olarak, eksileri ve artıları ile inceleyeceğiz. Alıp almama konusunda kararsızlığınızı gidermek için her yönü sizlere aktaracağız.

SCISHION V88 4K Tv Box Özellikleri

  • Boyut: 116 x 116 x 25 mm
  • Ağırlık: 150 g
  • Çözünürlük: 4K 30fps
  • İşlemci: Quad Core RK3229 1.5GHz
  • GPU: Mali 400
  • RAM: 1GB DDR3
  • Flash: 8GB
  • Sistem: Android 5.1
  • Bağlantı
  • Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Dual-band Wi-Fi 2.4GHz/5GHz
  • HDMI: HDMI 2.0a
  • USB: USB 2.0
  • AV: SPDIF Out / 3.5mm audio output


SCISHION V88 4K Ürün İncelemesi

Öncelikle belirtelim ki bu ürün fiyat performans ürünü olarak sunulduğu için adil bir inceleme yapacağız. Ürün özelliklerinde belirttiğimiz özellikleri dikkate alalım. SCISHION V88 fiyatı  196₺ gibi bir fiyata satışa sunuluyor. Cihaz gücünü ise Çin Menşei tabletler de tanıdığımız 1.5 Ghz hızında ki RockChip RK3229 işlemcisinden alıyor. Grafik işlemcisinde ise yine Çin'den aşina olduğumuz Mali 400 kullanılıyor. Ürünün harici 3.5mm Jack girişine ses sistemi bağlayabiliyoraunuz. Ürün bir TV'ye bağlandığında Akıllı Tv olarak kullanıma olanak sağlıyor. Yanlız fiyatına göre bazı eksileri var tabii ki. Ürün için 1GB olan Ram miktarı bize göre yetersiz. Xioami Mi Box modelinde 2GB Ram konulmuş olsa da o cihaz da bile ara sıra bazı rahatsız etmeyecek takılmalar oluyor.  1GB Ram kullanan SCISHION V88 4K ise teknik değerlendirmeye göre bu takılmaları daha çok yaşatacaktır. Ayrıca kumanda göz ile çalışıyor. Yani Bluetooth veya Wifi ile kumanda özelliği yok. Direkt olarak cihazı görmesi gerekiyor kumandanın. YouTube uygulaması'nın en fazla desteklediği kalite 720P, yani 4K dediği olayı YouTube'da yok. Ürünün bir diğer eksi yanı ise 1080P çözünürlük de sadece 30FPS destekliyor olması, açacak olursak görüntü aktarımında saniye de 30 kare yansıtması yapabiliyor. Günümüz teknolojisinde 30FPS bir hayli yavaş kalıyor. Bir Netflix veya Kodi aracılığı ile film izlediğiniz de 1080P görüntü kalitesini alabilirsiniz ancak 30FPS ile bu filmi ne kadar akıcı seyredersiniz onu size bırakıyorum. Bu konuya daha detaylı bakmak için, YouTube aramasına 30 FPS vs 60 FPS Video yazarak olayı çözebilirsiniz. Ayrıca böyle Çin markalarının teknik servis, yani Garanti olayını unutun diyebiliriz. Bu cihazlar Çin'de kapış kapış satılırken destekleri de yerel servisler aracılığı ile karşılanıyor. Maalesef Global marka olmadıkları için Garanti olarak nitelendirdikleri Teknik Servis'ler, genel de Elektronik Dükkanı. Tabii ki Xioami Mi Box ile hiç kıyaslamaya girmeyeceğiz. Ancak bu fiyata bir TV'yi Akıllı Tv gibi kullanmak isteyenler tabii ki ürünü alabilir. Mesela segmentine göre fazladan 4 Adet USB Portu barındırıyor. İnterneti kablolu olarak Ethernet girişinden bağlayabiliyorsunuz ancak Wi-Fi özelliği varken gereksiz gördüğünüz bir özellik olabilir. Dahili Kart Okuyucu sayesinde ise hafıza kartlarınızda bulunan medya dosyaları oynatmanıza olanak sağlıyor. Bütçeniz kısıtlı değilse Apple TV'ye dünya para verin demeyeceğiz ama, piyasa da 400-450₺ gibi fiyata satılan Xioami Mİ Box S 4K modelini de düşünün demeden edemeyeceğiz. Ürünü satın almak isteyenler ürünün Aliexpress mağazına göz atabilirler.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !