Windows 7 Mavi Ekran Hatası Çözümü


Windows 7'de mavi ekran hatası nasıl düzeltilir?
Merhaba Droidler, bugün sizlere Windows 7'nin Mavi Ekran hatası'nın çözümünü göstermeye çalışacağım.

Windows 7 İşletim Sistemi günümüz de hala popüler olarak bir çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Ancak karşımıza çıkan hatalar, şu an ki Windows 8, Windows 8.1 Windows 10 gibi işletim sistemlerinde telefonu şarja takmak kadar kolay çözümü olan hatalar. 

Eğer mavi ekran hatasını aldıysanız hemen endişelenmeyin. Biraz geriye giderek, bilgisayara son yaptığınız işlemi hatırlamaya çalışın. Driver yüklemesi mi? Yoksa hasarlı bir aygıt mı taktınız? 

Hata kodları farklı olsa da sorunun nedeni Windows 7'de hasarlı bir aygıt takılması veya bir aygıtın sürücüsünün yanlış yüklenmesi olarak değerlendiriliyor. Mavi ekran hatası ise sadece Windows 7'nin o yıllarda ki sürücü problemlerini ölümcül olarak değerlendirmesinden ve abartmasından kaynaklanıyor.

✓Bilgisayarı "Ağ ile Güvenli Mod'da" başlatın.

✓Bilgisayarım'a sağ tıklayarak "Özellikler" sekmesine gelin.

✓Burada üzerinde sarı ünlem işareti olan bir aygıtı görüyorsanız sağ tıklayın. (Yanlış sürücü yüklediğiniz aygıta da aynı işlemleri uygulayın.)

✓"Sürücü yazılımını güncelleştir" seçeneğine basın.

✓Çıkan pencere de ilk seçeneği tıklayarak sürücü yazılımının güncelleştirilmesini bekleyin.

✓Bilgisayarı yeniden başlatın. 

İşlem tamamdır. Şunu da hatırlatalım eğer mavi ekranda system32'nin alakalı olduğu bir konu görüyorsanız bu yöntem işe yaramayacaktır. Tabii ki böyle bir durumu da Önyüklenebilir USB ile Windows kurulumu yaparak çözebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !