Sitenin Mobil Görünümü Nasıl Önizlenir?

 

sitenin mobil görünümü nasıl önizlenir?
Bazı ihtiyaçlar doğrultusunda kendi sitemizin veya başka bir sitenin mobil görünümü için canlı önizlemeye ihtiyaç duyarız. Bazılarımız bunun için emülator kullansa da bu çok zahmetli ve uzun bir yol. Bunun yerine bugün makalemize konuk olan 2 güzel yöntem ile bu ihtiyacı fazlası ile göreceğiz. Gelin bu yöntemleri beraber inceleyelim.

Mobil Görünüm Nedir?

Mobil görünüm akıllı telefonlar ve akıllı cihazların hayatımıza girmesi ile önem kazanan bir görüntüleme biçimi diyebiliriz. Önceden sadece bilgisayar ekranları için yapılan sitelerde veya web uygulamalarında artık mobil görünümlerde devreye girdi. Herhangi bir site sahibisiniz veya müşterilerinize site yapıyorsunuz. Ancak yaptığınız siteler ne kadar mobil dostu bunu bilmeniz gerekiyor. Burada da çabucak sitenin mobil görünümü önizleyebileceğimiz bir ihtiyaç ortaya çıkıyor. Bu ihtiyacı da bu makalede 2 farklı yöntem ile çözeceğiz.



Chrome Eklentisi İle Sitenin Mobil Görünümü Önizleme

Başlıkta da belirttiğimiz üzere bunu bir Chrome eklentisi ile yapmak oldukça basit. Yapmanız gereken sadece Mobile Simulator adlı eklentiyi tarayıcınıza kurmak. Kurulumun oldukça basit olduğu işlemlere geçerek nasıl yapılacağını detaylandıralım. 
  • Öncelikle Chrome tarayıcınızı açın ve buradan eklenti mağazasına gidin.
  • Açılan sayfada Mobile Simulator adlı eklentiyi göreceksiniz "Yükle" seçeneğine basalım. 
  • Eklenti kurulduktan sonra tarayıcınızın sağ üst köşesinde bildirim görünecektir.
  • Eklenti kurulduktan sonra sitenin mobil görünümü için herhangi bir sitede sağ tık yaparak "Activate the mobil view on this page" seçeneğine basabilirsiniz.
Yukarıda ki işlemlerden sonra artık dilediğiniz sayfayı dilediğiniz model bir telefondan veya tabletten önizleme yapabileceksiniz. Eklentinin ekran görüntüsü ve ekran videosu alma seçenekleri ile oldukça kullanışlı olduğunu söyleyelim. Özellikle web siteleri yapan arkadaşlar için bu testler oldukça önemli. Sitenin mobil uyumunu da bu sayede rahatlıkla görebilirsiniz. 

uygulama ile sitenin mobil görünümünü önizleme

Uygulama İle Sitenin Mobil Görünümü Önizleme

Geliştiriciler ve site sahipleri için bir diğer yöntem ise LT Browser. Bu uygulama bilgisayarınıza yüklenen hızlı, sade ve basit bir mobil tarayıcı. İçerisinde birçok cihazın görünümünü desteklediği gibi aynı Chrome eklentisi gibi ek özellikleri mevcut. Bunlar ekran alıntıları ve video oluşturma gibi başlıca özellikler olarak sunuluyor. Aynı zamanda incelediğiniz sitede oluşabilecek mobil uyumluluk sorunlarınıda bildiren uygulama şu an Beta aşamasında ancak işinizi fazlasıyla görecektir. Gelin bu uygulamanında kurulum aşamalarına geçelim.
  • Öncelikle buradan uygulamanın geliştirici sitesine gidelim. 
  • Download butonuna basarak güncel sürümünü bilgisayarımıza indirelim.
  • Kurulum aşamalarına onay verdikten sonra açılacak tarayıcıda herhangi bir siteye gidelim.
  • Artık tüm siteleriniz istediğiniz tablet veya telefon modelinde önizlenebilir durumda...
Bu yazımızda herhangi bir sitenin mobil görünümü en kolay nasıl açılır konusunda çözüm ürettik. Bu çözümler ile sizlerde kolaylıkla ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kurulum aşamalarında veya diğer sorunlarda desteğe ihtiyacın olursa yorumlarda belirtebilirsin. 


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !