Windows 10 kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır?

windows 10 kullanıcı adı değiştirme


Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemlerini bu yazımızda detaylı olarak sizlerle paylaştık. Bu makale sayesinde kullanıcı adı ve kullanıcı klasör adı değiştirme gibi işlemleri kolaylıkla yapabileceksiniz. Şimdi işlemlerimize geçebiliriz.

 


Windows 10 kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır?

Bazı durumlar da Windows 10 kurulumu yaparken kullanıcı adı kısmını yanlış yazabiliyoruz. Bu nedenle her açılışta giriş ekranı her açılışta yanlış yazdığımız kullanıcı adını gösteriyor. Sürekli göz önünde duran bir yazım hatası olduğu için bunu değiştirmek istiyoruz. Şimdi adım adım giriş ekranı kullanıcı adı değiştirme işlemlerine geçelim.


Yerel Hesap Kullanıcı Adı Değiştirme

  • Öncelikle Çalıştır uygulamasını açmak için klavye de bulunan Windows tuşuna basılı tutun ve tutarken R harfine basın.

kullanıcı hesapları çalıştır
  • Penceremiz açıldıktan sonra kutucuğa netplwiz komutunu yazalım ve Tamam butonuna tıklayalım.
kullanıcı hesabı özellikleri
  • Gördüğünüz gibi kullanıcı adını yanlış yazdığımız yönetici hesabımız geldi. Sizde birden fazla hesap var ise kullanıcı adı değiştirmek istediğiniz hesaba 1 kere tıklayarak seçin. Ardından Özellikler butonuna tıklayın. Burada eğer klasör kullanıcı adı değiştirmek istiyorsanız, ekle butonuna basarak yeni yönetici hesabı eklemelisiniz.
kullanıcı hesabı düzenleme
  • Gördüğünüz gibi açılan pencere de istediğiniz kullanıcı adı ile değişiklik yapabilirsiniz. Yeni kullanıcı adını yazdıktan sonra Uygula butonuna tıklayın.
kullanıcı hesapları
  • İşlemlerimiz tamamlandı. Artık yeni kullanıcı adımız bizi giriş ekranında karşılayacak. Siz de bu sayede Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemini sorunsuzca gerçekleştirdiniz. 

Not: Kullanıcı adı değişikliğinde klasör kullanıcı adı değişmez. Bunun için Kullanıcılar bölümünden Ekle butonu ile yeni yerel hesap oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz yeni yönetici hesabına geçerek önceki hesabı silebilirsiniz. Artık klasör kullanıcı adınız da değişmiş olacaktır.


Microsoft Hesabı Kullanıcı Adı Değiştirme

Microsoft kullanıcı adı değiştirme
Yerel hesap dışında bazı durumlar da Microsoft hesabının kulanıcı adı da yanlış girilebiliyor. Oturum açma yönteminiz Microsoft hesabı ile yapılıyorsa bilgilerinizi de kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

  • İlk olarak buradan hesabınız da oturum açın.
  • İsminizin altında yazan Adı Düzenle kısmına tıklayın.
  • İstediğiniz adı girin ve Tamam'a basarak kaydedin.
  • Değişikliğinizin güncellenmesi zaman alabilir bunu hızlandırmak için bilgisayarınızdan Microsoft hesabınızı kaldırıp tekrar ekleyebilirsiniz.

Bu yazımız da Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemini başarıyla gerçekleştirdik. Takıldığınız noktalar da yorumlar da bizimle iletişime geçebilirsiniz. 
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !