eSIM kurulumu nasıl yapılır? Dijital SIM nasıl kullanılır?

eSIM, bir diğer adı ile Dijital SIM ülkemiz de Vodafone tarafından kullanıma sunuldu. Çok yaygın olarak görmediğimiz bu sistemin her bölgede yaygınlaşması bekleniyor. Turkcell ve Türk Telekom henüz bu teknoloji için adım atmasalar da, hazırlıklarını sürdürüyorlar. Biz de bu teknoloji için kurulum ve kullanım aşamalarını detaylı olarak sizlerle paylaşıyoruz.

eSIM nedir?

Elektronik SIM anlamına gelen bu teknoloji, destekleyen cihazlar da herhangi bir SIM Kart takmadan, telefonunuz da hattınızı kullanmanıza olanak sağlıyor.Teknoloji ilerledikçe artık fiziksel olarak kullandığımız kartlar kayboluyor. eSIM ile hayatımızdan çıkaracağımız SIM Kartları unutalım ve yeni teknojimizi kullanmaya başlamak için makalemize devam edelim. Öncelikle bu teknolojiyi destekleyen telefonların sizler için bir listesini verelim. Bu liste de cihazınız var ise sorunsuz kuruluma devam edebilirsiniz.

eSIM Desteği Olan Telefonlar

eSIM desteği olan telefonlar
iPhone 11 Pro

eSIM desteği olan telefonlar
iPhone 11 Pro Max

eSIM destekleyen telefonlar
iPhone 11

eSIM destekleyen telefonlar
iPhone XS Max

eSIM desteği olan telefonlar
iPhone XS

eSIM desteği olan telefonlar
Huawei P40

eSIM desteği olan telefonlar
Samsung Galaxy S20 Ultra

eSIM kurulumu nasıl yapılır?

Kurulum aşamalarında iPhone 11 cihazımızı kullanarak işlemlere başlayacağız. Tabii ki bir de Vodafone mağazasından aldığımız eSIM hattımızı da işlemler için hazırlayalım. Destekleyen iOS yazılımında işlemler aynı olacaktır.

Kurulum Aşamaları;

eSIM Kamere QR Kod okutma
Kurulum da cihazınızın kamerasını açarak Ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor. Karşınıza gelen ekran da QR Kodlarını Tara seçeneğini aktif hale getirerek bir sonra ki adıma geçelim.

eSIM karekod okutma
Ardından kameramızı açıp elimiz de bulunan eSIM kartının üstünde ki QR Kod'u görünecek şekilde taratıyoruz. Yukarı da gelen bildirime basarak hattınızı aktif hale getirmek için diğer adıma geçiyoruz.

eSIM kurulum aşaması
Bildirime bastıktan sonra açılan ekranda Hücresel Plan Ekle seçeneğine basıyoruz. Bu siz de Sürdür seçeneği olarak çıkabilir.

eSIM Hat etiketi belirleme
Bu adım da hattımız için bir etiket seçmemiz istenecek, Birincil yazan bizim telefonumuz da var olan hattımız, ikincil olan ise eklediğimiz eSIM hattımız oluyor. Burada ikincil hat kısmına bastığımız da aşağıda ki ekran gelecek. Bir sonra ki adıma geçelim.

eSIM Pin kilidi
Bu ekranda Dijital SIM seçeneğine dokunuyoruz ve diğer adıma geçiyoruz.

eSIM Pin Kodu
Bizden istenen PIN Kodu için, eSIM kartın üzerinde bulunan PIN Kodu kısmını madeni para yardımı ile kazıyarak çıkan kodu girelim. 

eSIM Saptanmış Hat
PIN Kodu girdikten sonra Sürdür seçeneğine basıyoruz ve yukarıdaki gelen ekranda Rehberiniz için kullanılacak hattı seçiyoruz. Seçimi yaptıktan sonra Sürdür seçeneğine dokunuyoruz.

eSIM hücresel veri ayarı
Bu ekran da Hücresel Veri'nin hangi hat ile sağlanacağını soruyor. Biz fiziksel hattımız da bulunan internet paketimizi kullanacağımız için Birincil olanı seçiyoruz. Ardından Bitti seçeneğine basarak işlemleri tamamlıyoruz. 

eSIM Hat Ayarları nasıl yapılır?

eSIM kurulumu ile ilgili işlemler bitti, şimdi ise eSIM hattımızın ayarlarına nasıl ulaşabileceğimizi görelim.

eSIM Pin Kodu değiştirme
Cihazımızın Ayarlar>>Hücresel>>İkincil hat seçenğine geldikten sonra yukarıda bulunan ekran karşınıza çıkacak. Bu ekran da PIN Kodu değişikliği gibi işlemleri yapabilir, kurulumda tercih ettiğiniz hat ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ya da eSIM hattınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Unutmamanız gereken nokta, her etkinleştirme ve devre dışı bırakma işlemlerinde cihaz PIN Kodu isteyecektir. Bu yüzden eSIM alırken verilen kartı asla kaybetmeyin. Yeni kurulum veya yeni cihaza geçtiğiniz de bu işlemleri tekrar yapmanız gerekecektir.

eSIM Kurulumu için Videolu Anlatım

Sefa Oğuz adlı kullanıcımızın yayınladığı videolu anlatımı kullanarak zorlandığınız adımları kolaylıkla geçebilirsiniz.

Bu yazımız da "eSIM kurulumu nasıl yapılır?" sorusuna videolu ve görsel anlatım ile cevap verdik. eSIM hakkında tüm merak ettiklerinizi yanıtlamaya çalıştık. Bir sonra ki makale de görüşmek üzere diyor, aklına takılan nokta da yorumlara bekliyoruz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !