En iyi Android Emülatörleri 2020

E
n iyi Android Emülatör listemize başlamadan önce, konuya biraz açıklık getirelim. Bildiğiniz gibi bilgisayarlar artık her cihazın sanal makinesini çalıştırabilecek kapasiteye geldi. Buna telefonlarımız da dahil oldu. Çeşitli kullanım amaçları için oluşan bu sanal makineler, emülatör olarak adlandırdığımız programlar ile bilgisayarımıza geliyor. Biz de bu emülatörlerin en iyi olanlarını sizlere liste yaptık. Listeye eklenmesini istediğiniz bir öneriniz varsa yorumlar da belirtebilirsiniz.

En iyi Android Emülatörü


En iyi Android Emülatör 2020


1. Gameloop

En iyi Android Emülatörü sıralamamız için, 1.sırayı hak eden Gameloop oldu. Daha önce bilinen adı ile Tencent Gaming Buddy, yoluna Gameloop olarak devam ediyor. Bilgisayarlar için oyun odaklı bir emülatör olan Gameloop, optimizasyonu çok iyi gerçekleştirmiş durumda ve aylık 50 milyon kullanıcısı ile bunu kanıtlıyor. Diğer Android uygulamalarını bu emülatör ile kullanamıyorsunuz ve sadece belli bir kitleye ulaşmış oyunlara destek sunuluyor. PUBG Mobile oyunu ile gündeme gelen Gameloop, artık Call of Duty: Mobile ile resmi ortaklık halindeler. Kontrolleri ve performansı olarak bizce listemiz de yerini kimseye bırakmayacak en iyi android emülatörü diyebiliriz.

Özellikler
  • Mükemmel klavye ve fare Optimizasyonu
  • Call of Duty ve PUBG:Mobile Desteği
  • Yüksek Performans

2. Bluestacks

Adını duymayanın olmadığı bir Emülatör olan Bluestacks sadece oyun için değil, genel amaçlı bir Android deneyimi için 2. sırayı hak ediyor. Gameloop sadece oyun oynatma amacı ile yola çıktığı için aralarında bir kıyaslama yapmak yanlış olacaktır. O yüzden kullanım amacınıza göre tercih yapmak en doğrusu. Bluestacks ile hem oyunlarınızı oynayıp hem de dilediğiniz Android uygulamaları marketten indirerek kullanabilirsiniz. Bilgisayarınız da bir tablet barındırdığı için Bluestacks'de en iyi android emülatörü listemize girmeyi başarıyor. Şunu da hatırlatmakta fayda var, Bluestacks her ne kadar İntel işlemcili bilgisayarlar da performans sergiliyor olsa da AMD işlemcili bilgisayarlar için optimizasyon yapıldığı söylenemez. 

Özellikler
  • Kolay Kurulum ve Kullanım
  • Çoklu Hesap Desteği
  • Özelliği Bol Android Emülatörü

3.Nox

En iyi Android Emülatörü listemiz de pek bilinmeyen, kişiselleştirmeye açık bir emülatör olan Nox var. Nox diğer emülatörlerden farklı olarak tamamen bir Android gürünümü sunuyor. Şık bir arayüze sahip olmanın yanı sıra, dahili ayarları ile Nox'a ayıracağınız CPU ve RAM miktarını sınırlandırabiliyorsunuz. Dahili Root özelliği olan Nox ile yetki gerektiren uygulamaları da kullanabilirsiniz. Dezavantajları olarak Nox düşük sistemler de pek iyi bir davranış sergilemiyor. Halk dilinde "sömürüyor" diyebiliriz. Diğer bir dezavantajı ise reklamcılık anlayışının kötü olmasından dolayı Nox, kullanmak istemeyeceğiniz uygulamalarla birlikte geliyor. Bunları da Root yetkisini verdikten sonra sistem uygulama silicilerle silebiliyorsunuz. Tamamen kişiselleştirilmiş olan Nox en iyi Android Emülatörü listemize girmeyi başarıyor.

Özellikler
  • Nox birden fazla Android'i tek seferde çalıştırabilir.
  • Dahili Root Özelliği
  • Şık ve Özelleştirilebilir Arayüz


4.KOPlayer

Bu sırada yer verdiğimiz, hızlı hafif ve basit bir emülatör olan KOPlayer. Bu emülatör gayet sade bir arayüzle iyi bir performans sunmayı başarıyor. Özellikleri basit ve size fazla bir ayarla uğraştırmıyor. Ayrıca istediğiniz Android sürümünü bu emülatör de kullanabiliyorsunuz. Biz test ederken oyunlarda ki akıcılıkla herhangi bir sıkıntı yaşamadık ancak ücretsiz olduğu için reklamları görmek bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Tabii ki ücretsiz olarak kullanmanızı bu reklamlarla sağladıklarını unutmayalım. 

Özellikler
  • Basit Arayüz
  • İstenilen Android Sürümünü Kullanma
  • Kolay Kurulum

5.MEmu

Son olarak en iyi android emülatör listemize girmeyi başaran KOPlayer oluyor. Bu emülatör de size Bluestacks ve Nox tarzı bir deneyimi birlikte sunuyor. Oyun odaklı çalışması ve Android kullandığınızı size hissettirmesi açısından kullanışlı bir emülatör diyebiliriz. Ekstra bir özelliği ise sanal konum ayarlama özelliği oluyor. Bu ayar ile uygulamalara konumuzu istediğiniz yerde gösterebiliyorsunuz. Zamanında Pokemon Go için az uğraşmadık. 

Özellikler
  • Sanal Konum Ayarlama Özelliği
  • AMD ve NVIDIA Desteği
  • Android Arayüzü
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !