Android cihazlar da yasaklı sitelere nasıl girilir?


Android cihazlar da yasak sitelere nasıl girilir?

Android cihazlar da yasaklı sitelere girmek için geniş bir rehber hazırladık. Rehberimiz de, Root'lu Root'suz, ister VPN ile ister VPN kullanmadan olan bütün yöntemleri gösterdik. VPN kullanmadan yasak siteleri nasıl girilir? sorusuna da detaylıca yanıt verdik.



Android cihazlar da VPN ile yasaklı sitelere nasıl girilir?

Öncelikle piyasa da bulunan VPN uygulamalarından herhangi birini tercih edebilirsiniz. Kullanıcı'nın VPN seçerken dikkat etmesi gereken tek nokta var. Güvenilir olması, hızı ikinci plan da tutmalısınız. Çünkü VPN'ler sizin girdiğiniz tüm sitelerin işlem kaydını tutabilir. Bunu kötü amaçlı kullanıp verilerinizi riske atabilir. Bizim aralarından seçtiğimiz en güvenilir olan Hotspot Shield VPN. Hız olarak da sizi zor durumda bırakmayan Hotspot Shield güvenilir olması ile de çoğu kullanıcının tercihi olarak tavsiyemiz arasına giriyor.

Android cihazlar da VPN kullanmadan yasak sitelere nasıl girilir?


VPN kullanmadan da yasak sitelere girebiliyorsunuz, bunu DNS değiştirerek sağlayabilirsiniz. DNS nasıl değiştiriyor, gelin birlikte yapalım.

Android cihazlar da Root yetkisi ile DNS değiştirme nasıl yapılır?


Root gerektiren bu yöntem ile VPN bağlantısı kurmadan direkt olarak sisteminiz de yüklü yazılımda bulunan DNS adreslerini değiştirerek yasak sitelere giriş sağlayabilirsiniz. Vereceğimiz uygulama aynı zamanda reklam engelleyici olarak çalışmaktadır. Ayrıyetten DNS değiştirme özelliği de mevcut.

1.1-Uygulamayı indirin. Jrummy AdBlocker v2.0.apk
1.2-Uygulamayı açtıktan sonra root yetkisi isteyecektir, izin verin.
1.2-Son olarak DNS Changer sekmesine gelene kadar sağa kaydırın.
1.3-İstediğiniz DNS'yi seçerek aktif edebilirsiniz.

Not:Resimde görülen Override on WiFi ve Override on Mobile seçeneklerinin açık olması WiFi veya Mobil Veri kullanırken seçtiğiniz DNS'nin aktif kalması içindir. Siz sadece WiFi kullanırken yasak sitelere erişim sağlayacaksanız Override on Mobile seçeneğini kapatabilirsiniz.

Android cihazlar da Root olmadan DNS nasıl değiştirilir?

Root olmadan da DNS adresinizi değiştirebilirsiniz. Play Store'da bulunan sizler için seçtiğimiz uygulama; DNS Changer. Uygulama hem Wifi hem Mobil Veri üzerinden kullanıma olanak sağlıyor.


Root isteyen uygulamalar direkt olarak yazılım üzerinden DNS değiştirirken bu uygulama ise DNS maskeleme yöntemini kullanarak bir VPN bağlantısı üzerinden bu işlemi gerçekleştiriyor. Kullanım farkı aralarında yok, sadece Root isteyen uygulamalar yukarıda bir VPN bağlantısı simgesi çıkarmıyor. Bir de hissetmeyeceğiniz kadar bir hız farkı var tabii ki, maskeleme yöntemi bir tık daha yavaş kalıyor. 

DNS veya VPN kullanmadan yasak sitelere nasıl girilir?


Tercihinize bağlı olarak hiç bir şey değiştirmeden de yasak sitelere girebilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki Bulut Tabanlı Tarayıcılar sayesinde bunu yapabilirsiniz.
Bulut Tabanlı Tarayıcılar kendi sunucusu üzerinden size veri aktarımı gerçekleştirdiği için bu Tarayıcılar da sizin IP bilginiz gözükmez. Bu tarayıcılar ile de yasak sitelere girebilirsiniz. Bu uygulamalardan en iyisi ise bizce Ücretsiz VPN'li Opera.

Uygulamanın Ayarlar bölümüne girerek VPN seçeneğini aktif edebilirsiniz. VPN seçeneğini aktif ettiğiniz de cihazınız başka bir sunucuya bağlanmıyor veya üst bildirimde herhangi bir VPN simgesi çıkarmıyor. Opera sadece sizi kendi sunucuları üzerinden gitmek istediğiniz yasak siteye yönlendiriyor. 
Son olarak başka bir tarayıcı kullanmak isterseniz Puffin, Maxthon, UC Browser gibi tarayıcılar da bulut tabanlı olduğu için sizi yasak sitelere hiç bir ekstra bağlantı sağlamadan yönlendirecektir.

Bu yöntemleri kullanırken IP adresiniz değişeceğinden dolayı hesaplarınız çalınma şüphesi ile doğrulma isteyebilir, kişisel hesaplarınıza, sosyal medya hesaplarınıza girmek hesaplarınızın güvenlik nedeni ile kilitlenmesine neden olabilir. 





Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !