MPK İşlemci nedir? MPK İşlemci ne demek?

Bu yazımız da bilgisayar toplama sırasında karşımıza çıkan mpk işlemci nedir ve tray işlemci nedir sorusuna yanıt veriyoruz. Bilgisayarlarını kendileri toplamak isteyenler işlemci satın alırken bu terimlerle karşılaşmıştır. Bu terimler alacağınız işlemciler de kutulu/kutusuz soğutuculu/soğutucusu olmayan gibi seçenekleri belirtiyor. Şimdi hep beraber mpk işlemcileri ve tray işlemcileri inceleyebiliriz.

MPK İşlemci nedir?

mpk işlemci nedir

MPK olarak adlandırılan ve "Multiple Pack" anlamına gelen terim de işlemciler dahili soğutucusu ile birlikte kutusuz olarak gönderilir. Bilgisayar firmaları siparişlerinde kutulu işlemci alımı yapmazlar. Çünkü topladığı bilgisayarı satarken garantisi komple bilgisayarı kapsar ve kutuya gerek yoktur. MPK işlemciler bir tepsi de 21 adet olacak şekil de paketlenir. Soğutucuları da ayrı olarak 21 adet olacak şekil de gönderilir. Mpk işlemci fan var mı konusu oldukça merak konusu oluyor. Bilgisayar toplarken satın aldığınız 1 adet mpk işlemci de size kutusuz ve soğutucu fan olacak şekil de gönderilir. Umarım bu detaylı cevap mpk işlemci nedir sorusuna yanıt olmuştur.

TRAY İşlemci nedir?

tray işlemci nedir

Tray işlemci nedir sorusuna gelecek olursak bunun da basit bir anlatımı mevcut.  Bilgisayar firmalarının tercih ettiği tray işlemciler bir tepsi de 21 adet olacak şekil de kutusuz ve soğutucu olmadan gönderilir. Bunun sebebi ise firmaların kendi tercih ettiği soğutucuyu kullanmalarıdır. İnternet üzerinden kendiniz için sipariş vereceğiniz 1 adet tray işlemci 1 yıl garantiye sahip olur. Kutusuz ve soğutucu fan olmadan gönderilir. Bunun için ekstra soğutucu almanız gerekir. Eliniz de kullandığınız bir soğutucu fan var ise tray işlemci alarak 300-400 TL gibi daha düşük fiyata aynı işlemciye sahip olabilirsiniz.  

Tray ve MPK işlemci arasında ki farklar nelerdir?

Tray işlemci aldığınız anda bunun 1 yıl garantili olacağını kutusuz ve soğutucu fan olmadan gönderileceğini bilmeniz gerekir. MPK işlemci aldığınız da ise size kutusuz ancak soğutucu fanı ile beraber 2 yıl garantili olarak gönderilir. Arasında bu farktan ötürü fiyat farkı da mevcuttur. Bunu da alışveriş siteleri aracılığı ile inceleyebilirsiniz.

MPK işlemci alınır mı?

Mpk işlemci alınır mı derseniz tabii ki alınabilir.  Tray işlemci de ise eliniz de alacağınız işlemci ile uyumlu bir soğutucu varsa 300-400 TL tasarruf edebilirsiniz. Garanti yönünden tray işlemciler 1 yıl garanti ile dezavantaj görülse de işlemciler de kolay kolay arıza çıkmayacağını da belirtelim. Her iki ürünü de alırken ürün yorumlarını okuyarak güvenilir satıcıdan almanızı öneririz. Kötü kutulama nedeni ile kargo da hasar görme durumunda mağduriyet yaşayabilirsiniz.

Bu yazımız da incelediğimiz mpk işlemci nedir konusunu sizlere detayları ile anlattık. Aklınıza takılan her türlü sorunuz için yorumları kullanabilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !