Windows bu diske yüklenemez hatası nasıl çözülür?

Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte MBR bölüm tablosu var


Windows kurulumunda karşımıza çıkan, "Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte MBR bölüm tablosu var." uyarısını ele alıyoruz. Bu uyarı diskinizin önceki kurulumda başka bir dosya düzeni ile çalıştığını bildirir. GPT olarak düzenlenmiş bir diske, MBR kurulumu yapamazsınız. Bunun için diski öncelikle MBR düzenine çevirmeniz gerekiyor. Bunu da diskpart uygulaması ile yapıyoruz. Aşağıda verdiğimiz işlemleri sırası ile yapmanız sizi bu sorundan kurtaracaktır.

Windows bu diske yüklenemez, seçilen diskte MBR bölüm tablosu var nasıl çözülür?

Bu aşamayı geçmek için diski formatlamanız gerekiyor. Diskin formatlanmadan bölüm düzeni değiştirilmesi diskin sağlıklı çalışmamasına, Windows'un kararsız çalışmasına neden olacaktır. Eğer hatanın tam tersi olarak, "Windows bu diske yüklenemez, seçilen diskte MBR bölüm tablosu var" hatası alıyorsanız 10.adım da kullandığınız convert gpt komutu yerine convert mbr komutunu girin.

  1. Öncelikle Windows kurulumunu çalıştırın. 
  2. Windows'un yükleneceği diski seçme kısmına kadar gelin. 
  3. Burada diskiniz parçalar halinde bölüm olarak gözüküyorsa düşük boyutlu diğer bölümleri seçerek Sil seçeneğine tıklayın.
  4. Diskiniz tek bölüm olduktan sonra Diskinizin yanında 1 veya 0 etiketi oluşur. Bu numara diskinizin sıra numarasıdır. Bunu aklınızda tutun.
  5. Ardından Shift + F10 tuşlarına aynı anda basarak Komut Satırı'nı açın.
  6. Komut satırı açıldıktan sonra ekrana, diskpart yazın ve Enter tuşuna basın.
  7. Artık Windows Disk Aracı çalışıyor. Şimdi ekrana takılı diskleri göstermesi için, list disk komutunu yazalım ve Enter tuşuna basalım.
  8. Burada diskimizin sıra etiketi olan numarayı kullanıyoruz. Bizim disk numaramız 1 olduğundan select disk 1 komutunu yazıyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz. Siz de disk numarası 2 olabilir, o yüzden select disk 2 şeklinde girmeniz gerekiyor.
  9. Ardından HDD yani harddisk sürücümüze format atmak için komut satırına, Clean komutunu yazıyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz.
  10. Harddisk formatlama işlemi bittikten sonra dosya düzenimizi GPT birimine çevirmemiz gerekiyor. Bunun için komut satırına convert gpt yazıp, Enter tuşuna basıyoruz.
  11. İşlemler bitti, şimdi komut satırına exit yazıp Enter tuşuna basıyoruz.
  12. Şimdi bilgisayarınızı Windows kurulumunda tekrar başlatarak sorunsuzca kurulum gerçekleştirebilirsiniz.
Bu yazımız da "Windows bu diske yüklenemez, seçilen diskte MBR bölüm tablosu var" uyarısını çözdük. Bir başka yararlı makale de görüşmek üzere. Takıldığınız noktalar da yorumları kullanmaktan veya bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !