Windows 10 ürün anahtarı nasıl öğrenilir?

 

Windows 10 ürün anahtarı nasıl öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarı nasıl öğrenilir? Kulllanıcılar zaman zaman güncelleme yapmak ve başka Windows sürümü yüklemek gibi işlemler yapar. Bu işlemler sırasında bilgisayar da var olan ürün anahtarı önemlidir. Çoğu kullanıcı Windows ürün anahtarı nerede yazar? Şeklinde sorular yöneltiyor. Biz de bu makalede Windows ürün anahtarı bulma konusunda sizlere yardımcı olacağız. 

Windows ürün anahtarı nedir?

Windows işletim sistemi biz kullanıcılara belirli bir ücret karşılığında satılır. Aldığınız bilgisayar firması da bu işletim sistemini satın alarak yükler ve siz bilgisayarı hazır şekilde alırsınız. Ancak çoğu zaman kullanıcılar Windows sürüm değişikliği yaparak ürün anahtarlarını kaybeder. Bu sorunla karşılaşmamak için öncelikle ürün anahtarını öğrenmeniz gerekir. Bunun için adım adım anlattığımız yöntemleri uygulayarak sizler de ürün anahtarlarınızı öğrenebilirsiniz.

Windows ürün anahtarı nasıl öğrenilir?

Ürün anahtarı öğrenmenin pek çok yolu var. Biz size en kısa ve basit olanı detaylı olarak göstereceğiz. Şimdi işlem adımlarına geçerek çözüm elde edebiliriz.

Ürün Anahtarı Öğrenme Yöntemleri

Komut istemi ile ürün anahtarı öğrenme

Komut istemi ile ürün anahtarı öğrenme


  1. Başlat butonunun yanında ki arama çubuğuna cmd yazarak Komut İstemi uygulamasını açın.
  2. Komut istemi ekranı açıldıktan sonra 3.adım da yer alan kodları girin ve enter tuşuna basın.
  3. powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"
  4. Kodu girdikten sonra bir süre bekleyin.
  5. İşlem tamamlandığında satırın altında çıkan kod sizin ürün anahtarınızdır.

ProduKey uygulaması ile ürün anahtarı öğrenme

ProduKey ile ürün anahtarı öğrenme


ProduKey uygulaması düşük boyutlu bir Windows uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama sayesinde herhangi bir kod girmeden ürün anahtarını öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı indirmek ve "Properties" yazan yere tıklamak. Product KEY yazan yerde ki anahtar sizin ürün anahtarınızdır.

Windows Dijital Lisans nedir?

Windows dijital lisans bulma konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar için de bir başlık açtık. Eğer ürün bilgisinde Windows dijital bir kod lisans etkinleştirildi. uyarısı alıyorsanız kod bulmanıza gerek yok. Bu uyarı sizin e-posta adresinize tanımlı bir anahtar olduğunu ve etkinleştirmeyi Microsoft hesabı ile yaptığınızı bildirir. Genellikle ücretsiz yükseltme yapan ve retail key satın alıp kullanan kullanıcılar da bu uyarı görülmektedir.

Windows 10 Dijital Lisans nasıl öğrenilir?

Windows 10 dijital lisans bulma


İnternette ucuza satın aldığınız retail bir anahtar ile etkinleştirme yapanlar ilk yöntemle ürün anahtarlarını öğrenebilirler. Ücretsiz yükseltme ile Windows 10 güncellemesi yaptıysanız Microsoft hesabınız sizin ürün anahtarınız yerine geçer. Ürün anahtarınız yerine geçen e-posta adresini bulmak için aşağıda ki adımları takip etmelisiniz. Windows 10 dijital lisans bulma konusunu bu şekilde çözebilirsiniz.

  1. Başlat butonuna sağ tıklayarak Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  2. Ardından Hesaplar sekmesine tıklayın.
  3. Ardından E-Posta hesapları seçeneğine tıklayın.
  4. Bu ekran da bilgisayarınız da ekli olan e -posta adresini görebilir ve bu hesapla etkinleştirme yapabilirsiniz.
Bu yazımız da gerekli bilgileri vererek çözüme ulaştırdığımızı düşünüyoruz. Yanılıyorsak bize yorumlar da bunu belirtebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız varsa bizimle iletişim formu aracılığıyla mesaj ışınlayabilirsiniz. Bir sonra ki yararlı makalede görüşmek üzere...

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !