Android Batarya Kalibrasyonu için Detaylı Rehber (Rootlu/Rootsuz)

Pil sorunları, akıllı telefon kullanıcıları için en büyük sorunlar arasında yer alıyor, bu nedenle pil sorunları için en detaylı rehberimizi yayınlıyoruz. 

Akıllı telefonum da pil sorunu olup olmadığını nasıl anlarım?
Öncelikle pil performansınızın hissedilir şekilde düştüğünü tanımlamanız gerekir. Bu sorunlar donanımsal da olabilir, yazılımsal da olabilir. Yazılımsal sorunlar kalibrasyonla düzeltilebilirler.

Eğer telefonunuz çıkarılabilir bir pile sahipse pili çıkarın ve sızıntı, deforme, şişme gibi sorunların olup olmadığını göz teması ile anlamaya çalışın. Batarya çıkarma şansınız yoksa telefonunuzu düz bir zemine koyarak telefonunuzun düz durup durmadığına bakarak da şişme sorununu anlayabilirsiniz.


Bataryanızda eğer yukarda bahsettiğimiz sorunlar yoksa aşağıda ki adımlara geçerek kalibrasyon işlemine başlayabiliriz. 



Batarya kalibrasyonu nedir?
Sistem batarya seviyenizi sürekli bir log dosyasında tutar. Bunu yapmasının bir çok nedeni var. Yazılımsal olarak size bilgi aktarmak için, bataryanın son raddesine kadar boşalmaması ki eğer sonuna kadar kullanılrsa Li-on piller şarj almamaya başlar. Bu gibi nedenlerden dolayı bu seviyemiz sürekli saklı tutulur. Ancak bazen bu dosya düzensiz şarjlardan dolayı etkisini kaybedip yanlış batarya seviyeleri gösterebiliyor. Endişe etmenize gerek yok bu sadece pilinizin seviyesinin yazılımsal olarak yanlış okunması ile alakalı bir durum. batterystats.bin adlı dosyamızı sıfırlayarak ilk günkü gibi batarya seviyemizi doğru okumasını, ve şarj varken şarj bitiyor uyarısı verip cihazımızı kapatmamasını sağlayacağız.





Root'suz cihazlarınız için adımlar şu şekildedir;

Metod 1

1. Telefonunuzu, kapanana kadar tamamen kullanın.

2. Kapandıktan sonra cihazınızı tekrar açın. Açılıyorsa tekrar kapanana kadar bekleyin. Bunu cihaz kritik şarj uyarısı verene kadar tekrarlayın.

3. Cihaz kapandıktan sonra şarj cihazına bağlayın. %100 seviyesinde dolana kadar kapalı konumda şarj olmasını sağlayın.

4. %100 Olduktan sonra cihazınızı açmadan şarj cihazından çıkarın.

5. Telefonunuzu açın. Büyük olasılıkla batarya seviyeniz %100'ün altında çıkacaktır ve bu durumda cihaz açıkken %100 olana kadar tekrar şarja takmalısınız.

6. %100 seviyesini gördükten sonra şarj cihazını çıkarın ve telefonu yeniden başlatın. Yeniden başlatma sonrası %100 yazmıyorsa, şarj cihazını ekranda %100 yazana kadar yeniden takın. 

7. Yeniden başlattıktan sonra %100 seviyesini görene kadar bu döngüyü tekrarlayın. Çok deneme sonrası %100 göremiyorsanız %100'e en yakın seviyeyi uygulayabilirsiniz.

8. Şimdi pilinizin %0'a kadar boşalmasına izin verin ve telefonu tekrar kapatın. 

9. Pili kesintisiz olarak bir kez daha şarj edin ve artık piliniz kalibre edilmiş, batarya seviyesini doğru yansıtır şekilde olmuş olacak.


Root'lu cihazlar için adımlar şu şekildedir;

Metod 2

1. Telefonunuzu, kapanana kadar tamamen boşaltın .

2. Açın ve tekrar kapanmasına izin verin.

3. Telefonunuzu açmadan şarj cihazını bağlayın. %100 olana kadar kapalı konumda şarj olmasını sağlayın.

4. Şarj cihazınızı fişten çekin .

5. Telefonunuzu açın . %100 seviyesine gelmedi ise açık konumda şarj cihazına bağlayın ve %100 olana kadar bekleyin.

6. Telefonunuzu fişten çekin ve yeniden başlatın. %100 yazmıyorsa, şarj cihazını ekranda %100 yazana kadar yeniden takın. Yukarda ki adımlar da dediğim gibi çok denemenize rağmen %100 olmuyorsa %100 seviyesine en yakın rakamı baz alın.

7. Battery Calibration uygulamasını yükleyin ve kalibrasyonu başlatmadan önce pilinizin %100 oranında olduğundan emin olun. 

8. Ardından uygulamada ki Battery Calibration butonuna basın.

9. Butona bastıktan sonra, cihaıznızı %0'a kadar boşaltın ve telefonunuzun tekrar kapanmasına izin verin. 

10. Pili cihaz kapalıyken kesintisiz olarak bir kez daha şarj edin. Android sisteminin pil yüzdesi böylelikle ilk günkü haline sıfırlanmış olacaktır.

Takıldığınız noktalar da yorumlar da destek isteyebilirsiniz. 
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(KABUL ET!) #days=(20)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Droid Abi'ye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız.
Accept !